Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 1534

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

Διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19

Αγαπητοί γονείς,

Tη Δευτέρα 10/5/2021 ανοίγουν τα σχολεία και υποδεχόμαστε τους μαθητές και μαθήτριές μας με μεγάλη χαρά. Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς. Για την τρέχουσα εβδομάδα (10 -14 Μαΐου), θα διενεργηθεί δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να γίνεται  έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα. Τον  δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν από το φαρμακείο οι γονείς/κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ, ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του/της ανήλικου/ης  μαθητή/τριας και την αστυνομική ταυτότητα των ιδίων (γονέων/κηδεμόνων). Σε περίπτωση  που το αποτέλεσμα είναι άκυρο ή δεν μπορέσατε να το παραλάβετε από το φαρμακείο, αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού  ελέγχου,  μπορείτε  να επιλέξετε τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας, είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή σας σε ιδιωτική δομή, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη. 

Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον. Ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες  

Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος, οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται, υποχρεωτικά και την ίδια μέρα (Κυριακή και Τετάρτη) με τη διενέργεια του self test, την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.(taxisnet) σύμφωνα με το άρθρο 24 τουν. 4727/2020 (Α ́184) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, ο μαθητής/τρια δεν προσέρχεται στο σχολείο, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την  οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Λόγω των συνθηκών που επικρατούν, σας παρακαλούμε να τηρηθούν πιστά τα εξής:

α) Η προσέλευση των μαθητών/τριων θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας έχει δοθεί τον Ιανουάριο (δείτε σχετική ανακοίνωση Επαναλειτουργία σχολείου). Τα μέτρα προστασίας και ό,τι ίσχυε γενικά πριν το κλείσιμο των σχολείου, θα συνεχίσει να τηρείται κανονικά.
β) Το πρωί κάθε Δευτέρας και Πέμπτης θα προσέρχονται οι μαθητές/τριες με τη σχολική κάρτα (self-testing.gov.gr) στο χέρι τους, την οποια μπορείτε να εκτυπώνετε από την πλατφόρμα ή να τη συμπληρώνετε χειρόγραφα. Το σχετικό έντυπο μπορείτε να το δείτε παρακάτω. Μπορείτε να παραλαμβάνετε σχετικά έντυπα και την Δευτέρα 10/5 από το σχολείο (για την τρέχουσα εβδομάδα μπορείτε να στείλετε τη σχολική κάρτα covid-19 στο email των δασκάλων της τάξης σας. Όσοι επιλέξετε αυτό τον τρόπο, σας παρακαλώ να το κάνετε μέχρι στις 7:00 μμ της Κυριακής ή της Τετάρτης και σε καμία περίπτωση το πρωί της Δευτέρας ή Πέμπτης)
γ) Ο έλεγχος των εντύπων θα πραγματοποιείται στην κεντρική είσοδο της αυλής από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων που διδάσκουν την 1η ώρα.
δ) Σε περίπτωση που μαθητής οποιασδήποτε τάξης δε φέρει μαζί του τα προαναφερόμενα έντυπα δε θα του επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο.
ε) Μαθητής που θα απουσιάζει τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη οφείλει να προσκομίσει το σχετικό έγγραφο την πρώτη μέρα παρουσίας του στο σχολείο.
στ) Από τη Δευτέρα 10/5 θα ξεκινήσουν και πάλι τα σχολικά γεύματα καθώς και η λειτουργία του Ολοήμερου.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Ακολουθεί η σχετική εγκύκλιος

Attachments:
Download this file (σχολκάρτα.pdf)σχολκάρτα.pdf[ ]78 kB
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2397
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2356
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2349
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

106610
TodayToday26
YesterdayYesterday96
This_WeekThis_Week413
This_MonthThis_Month1544
All_DaysAll_Days106610

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr