Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 1929

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

   Την Παρασκευή 10 Μαΐου οι μαθητές της Ε΄και της Στ' τάξης επισκέφτηκαν το οχυρό του Ρούπελ το μεγαλύτερο από τα 21 οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εκεί οι μαθητές παρατήρησαν την γεωγραφική θέση της περιοχής και ενημερώθηκαν για τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν  τις δαιδαλώδεις υπόγειες στοές του οχυρού και το οργανωμένο μουσείο με εκθέματα όπως οπλισμός, στολές, σημαίες, φωτογραφίες κ.α. Κατά την επιστροφή τα παιδιά παρατήρησαν και θαύμασαν τον πλούσιο υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνη.

 

megaro

   Την Παρασκευή 12 Απριλίου και την Τετάρτη στις 17 Απριλίου η Ε' και η Στ' τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω – Εκφράζομαι – Δημιουργώ». Εκεί μέσα από μία δημιουργική περιήγηση, με θεατρικά εικαστικά και μουσικά δρώμενα, περάσαμε από το φουαγιέ του Μεγάρου, τραγουδήσαμε στην κεντρική σκηνή (Αίθουσα Φίλων Μουσικής), βρεθήκαμε στα παρασκήνια, σε καμαρίνια και βυθιστήκαμε στα άδυτα του θεάτρου (βεστιάριο, φροντιστήριο), για να καταλήξουμε στην αίθουσα «ΜΟΥΣΑ» και στο φουαγιέ του Μ2 κτιρίου με θέα την θάλασσα και τις πλαγιές του Ολύμπου.
Ήταν μία συναρπαστική εμπειρία!!!


Ευχαριστούμε πολύ την κα. Βόλνα Ευαγγελία, καθώς και όλους τους συνεργάτες της για τις πολύ όμορφες στιγμές που μας χάρισαν!

 

athina20192

Η τριήμερη εκδρομή της Στ' τάξης στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στις 29-30-31 Μαρτίου. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο βράχο της Ακρόπολης και στο Μουσείο. Eπισκέφτηκαν  την Βουλή των Ελλήνων. Περιηγήθηκαν στο Ίδρυμα Νιάρχος και στο Αττικό Πάρκο και έκαναν περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία τόσο για τους μαθητές/τριες, όσο και για τους συνοδούς γονείς αλλά και για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

 

Οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν κατά τάξεις το Πάρκο Αναποδοτικής Ανακύκλωσης στο Λαγκαδά. Τα παιδιά ενημερώθηκαν, παρακολούθησαν τη διαδικασία, είδαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και τοποθέτησαν στο ειδικό μηχάνημα μπουκάλια που οι ίδιοι είχαν συγκεντρώσει.

seismos

   Την Τρίτη 19 Μαρτίου οι μαθητές της Ε' και της ΣΤ' τάξης επισκέφτηκαν τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ. Αρχικά παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη δομή της Γης, την κίνηση των λιθοσφαιρικών πλακών και τους μηχανισμούς γέννησης των σεισμών και ειδικότερα για τη γεωδυναμική κατάσταση του Ελλαδικού χώρου και τη σεισμικότητα της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τον τρόπο συλλογής και ανάλυσης των σεισμολογικών δεδομένων. Τέλος είδαν από κοντά τους σεισμογράφους που βρίσκονται στο υπόγειο του κτιρίου. Μάλιστα, προκάλεσαν τη δική τους σεισμική δόνηση χοροπηδώντας όλοι συντονισμένα, την οποία παρακολούθησαν να καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο στις οθόνες του εργαστηρίου.

  

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2725
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2664
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2667
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

112987
TodayToday40
YesterdayYesterday96
This_WeekThis_Week505
This_MonthThis_Month2522
All_DaysAll_Days112987

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr