Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 1701

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

Δράσεις σχολικού λαχανόκηπου – Αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων

 

khp5

 

Μέρος της συμμετοχής μας στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία – Eco Schools» είναι η καλλιέργεια σχολικού λαχανόκηπου, οι δράσεις του οποίου εντάσσονται και στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus και eTwinning που εκπονούνται από το Σχολείο μας εδώ και αρκετά χρόνια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας φυτεύουν εποχιακά λαχανικά, κάνουν χρήση του κομπόστ που παράγεται από τον κομποστοποιητή που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος, τα φροντίζουν σχεδόν καθημερινά και τέλος αξιοποιούν την παραγωγή. Για τη φετινή χρονιά καλλιεργήθηκαν σε πρώτη φάση 3 ειδών μαρούλια, κρεμμυδάκια, παντζάρια, πατάτες, σπανάκι, φράουλα και αργότερα φυτεύτηκαν τα καλοκαιρινά, όπως ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες. Με την πρώτη παραγωγή (μαρούλια, κρεμμυδάκια) παρασκευάσαμε στο Σχολείο σαλάτα του Καίσαρα που εκτός του γευστικού αποτελέσματος έδωσε και ένα πολύ καλό μάθημα οικιακής οικονομίας, πως δηλαδή με ελάχιστα χρήματα και με τη σωστή φροντίδα η γη μπορεί να σου εξασφαλίσει οικονομική, θρεπτική και υγιεινή τροφή.
Οι δράσεις και η αξιοποίηση των προϊόντων δεν έμειναν εδώ. Μετά από συλλογική συζήτηση, αποφασίστηκε ομόφωνα, να διατεθούν τα υπόλοιπα μαρούλια (περισσότερα από 30 τεμάχια), κρεμμυδάκια και παντζάρια στο συσσίτιο απόρων της Ενορίας μας, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ο εφημέριος του Ναού, π. Γεώργιος, μας υποδέχθηκε στην κουζίνα του συσσιτίου κι αφού μας ευχαρίστησε, εξήρε την αξία της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, ενθαρρύνοντάς μας, έτσι, να συνεχίσουμε το έργο μας και την επόμενη σχολική χρονιά.
 
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2524
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2480
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2486
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

109537
TodayToday35
YesterdayYesterday95
This_WeekThis_Week396
This_MonthThis_Month1682
All_DaysAll_Days109537

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr