Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 2204

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

Δεύτερη Ακαδημία του έργου «Σχολεία για όλους-Συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία»

 
sxoleio gia olous 1
 
Το Σχολείο μας συμμετείχε με τρεις εκπαιδευτικούς στη δεύτερη Ακαδημία του έργου «Σχολεία για όλους-Συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» μαζί με άλλα 11 Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης. Η διήμερη Ακαδημία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και τη Δευτέρα, 22 και 23 Οκτωβρίου, στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα τριετές χρηματοδοτούμενο ερευνητικό έργο στην Ελλάδα και απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν στο μαθητικό δυναμικό τους παιδιά με προσφυγική εμπειρία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Η διήμερη Ακαδημία περιελάμβανε βιωματικές δραστηριότητες, συζήτηση, παρουσιάσεις και εργασία σε υποομάδες. Τα άτομα που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο «Σχολεία Για Όλους», τους σκοπούς και τις δυνατότητες αξιοποίησής του. Μέσα από διάλογο κατέληξαν στις προκλήσεις και στις εξατομικευμένες ανάγκες των σχολείων τους καθώς και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να λειτουργήσουν για τη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού σχολικού περιβάλλοντος. Τέλος, ήρθαν σε επαφή και εργάστηκαν σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα του Εγχειριδίου «31 Βασικές Δραστηριότητες» ως υπόθεση εργασίας, την οποία και θα υλοποιήσουν μέσα στις σχολικές τους κοινότητες.
Σε συνέχεια του έργου, θα ακολουθήσει 6ωρη δια ζώσης επιμόρφωση στον χώρο του Σχολείου μας από έμπειρο επιμορφωτή του έργου με τη συμμετοχή περισσότερων εκπαιδευτικών αλλά και όσων γονέων το επιθυμούν.
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2969
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2893
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2887
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

116969
TodayToday22
YesterdayYesterday95
This_WeekThis_Week541
This_MonthThis_Month650
All_DaysAll_Days116969

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr