bookG2

Ένα βιβλίο με τις δημιουργίες του Γ2 τμήματος του Σχ. Έτους 2023-24 με θέματα (περιεχόμενο):

  • Πρωτοσέλιδο εφημερίδας με θέμα κακοκαιρία χιονιού.
  • Ο τόπος μου(διαφημίζω τον τόπο μου).
  • Ζωγραφοποιήματα.

 

letter2

 

Στα πλαίσια ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών καθώς και επικοινωνίας με άλλα μέρη της χώρας το Β2 τμήμα συμμετείχε σε πρόγραμμα αλληλογραφίας. Έτσι παραλάβαμε γράμματα από το αντίστοιχο τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Θιναλίων της Κέρκυρας και στείλαμε τα δικά μας στους νέους φίλους από το νησί. Τα παιδιά ενθουσιασμενα διάβασαν και έγραψαν γράμματα τα οποία αποστείλαμε μέσω των ΕΛΤΑ.

 

                                     slider2

 

Την Τετάρτη 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση σε όλους τους μαθητές του σχολείου για θέματα πρόληψης ατυχημάτων και πρώτες βοήθειες. Η ενημέρωση έγινε από την νοσηλέυτρια του κέντρου Υγείας Ευόσμου κα. Μπάτζου. Ευχαριστούμε πολύ. 

 

KYgeias1.jpg           KYgeias2

thganites g2

Την Παρασκευή 31/5/2024 οι μαθητές του Γ2 τμήματος με τη δασκάλα τους, κ. Δασκαλάκη παρασκεύασαν τηγανίτες (tτγανίτες της Αγλαΐας), μετά την ολοκλήρωση της ενότητας της Γλώσσας «Του κόσμου το ψωμί» - με συνταγή που άντλησαν  από το μάθημα  «Ο Καραγκιόζης φούρναρης». Οι μαθητές συμμετείχαν στη διαδικασία Παρασκευή τους και στο τέλος απόλαυσαν τις νόστιμες τηγανίτες με μέλι.

 

khp5

 

Μέρος της συμμετοχής μας στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία – Eco Schools» είναι η καλλιέργεια σχολικού λαχανόκηπου, οι δράσεις του οποίου εντάσσονται και στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus και eTwinning που εκπονούνται από το Σχολείο μας εδώ και αρκετά χρόνια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας φυτεύουν εποχιακά λαχανικά, κάνουν χρήση του κομπόστ που παράγεται από τον κομποστοποιητή που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος, τα φροντίζουν σχεδόν καθημερινά και τέλος αξιοποιούν την παραγωγή. Για τη φετινή χρονιά καλλιεργήθηκαν σε πρώτη φάση 3 ειδών μαρούλια, κρεμμυδάκια, παντζάρια, πατάτες, σπανάκι, φράουλα και αργότερα φυτεύτηκαν τα καλοκαιρινά, όπως ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες. Με την πρώτη παραγωγή (μαρούλια, κρεμμυδάκια) παρασκευάσαμε στο Σχολείο σαλάτα του Καίσαρα που εκτός του γευστικού αποτελέσματος έδωσε και ένα πολύ καλό μάθημα οικιακής οικονομίας, πως δηλαδή με ελάχιστα χρήματα και με τη σωστή φροντίδα η γη μπορεί να σου εξασφαλίσει οικονομική, θρεπτική και υγιεινή τροφή.
Οι δράσεις και η αξιοποίηση των προϊόντων δεν έμειναν εδώ. Μετά από συλλογική συζήτηση, αποφασίστηκε ομόφωνα, να διατεθούν τα υπόλοιπα μαρούλια (περισσότερα από 30 τεμάχια), κρεμμυδάκια και παντζάρια στο συσσίτιο απόρων της Ενορίας μας, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ο εφημέριος του Ναού, π. Γεώργιος, μας υποδέχθηκε στην κουζίνα του συσσιτίου κι αφού μας ευχαρίστησε, εξήρε την αξία της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, ενθαρρύνοντάς μας, έτσι, να συνεχίσουμε το έργο μας και την επόμενη σχολική χρονιά.
 
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 3209
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 3124
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 3110
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

123792
TodayToday42
YesterdayYesterday98
This_WeekThis_Week324
This_MonthThis_Month1840
All_DaysAll_Days123792

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr