Στο πλαίσιο της συνάντησης C5 του σχεδίου Erasmus+ με τίτλο «nEURO NESTING 3.0», που εκπονείται από την Ισπανία (Αλκανίθ), την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη), τη Ρουμανία (Σάλβα) και τη Βουλγαρία (Μπουργκάς), το σχολείο μας πραγματοποίησε κινητικότητα στη Σάλβα της Ρουμανίας. Το σχολείο υποδοχής ήταν το Scoala Profesionala "Tiberiu Morariu" , Salva. Την πρώτη μέρα, επισκεφτήκαμε το Εθνικό Πάρκο Rodna Mountains στην τοποθεσία Rodna και παρακολουθήσαμε τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα για την προστασία των ειδών προς εξαφάνιση. Στην τοποθεσία Ilvei Meadow επισκεφθήκαμε το Νηπιαγωγείο Silhoasa, το Εργοστάσιο ξυλείας Silvania, καθώς και το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας αυτής της εταιρείας, και τον τόπο εργασίας Ananp Situl Natura 2000 Larion. Είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τα πουλιά της περιοχής και τις φωλιές τους και ενημερωθήκαμε για τα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Τη δεύτερη ημέρα, παρακολουθήσαμε την τελετή έναρξης της συνάντησης, και ξεναγηθήκαμε στο σχολείο. Στη συνέχεια φυτέψαμε μαζί με όλες τις αποστολές ένα έλατο, σύμβολο της φιλίας μας, στην αυλή του σχολείου και τοποθετήσαμε φωλιές πουλιών στα δέντρα της αυλής. Οι πέντε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες από την Ισπανία παρακολούθησαν από κοινού με τα παιδιά του σχολείου της Ρουμανίας μαθήματα σε διαφορες τάξεις του σχολείου. Το απόγευμα, επισκεφθήκαμε τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάλβα, το Οροπέδιο Μοκιρλά και τη Φάρμα Στρουθοκαμήλων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψή μας στο Μουσείο Λαϊκής Φορεσιάς, Virginia Linul, όπου συμμετείχαμε σε θεματικό εργαστήριο.
Την τρίτη ημέρα της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν κοινά μαθήματα μαθηματικών, πληροφορικής και ξένων γλωσσών σε Ρουμάνους, Ισπανούς και Έλληνες μαθητές και μαθήτριες. Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση του σχεδίου Digitaliada . Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν για τις μελλοντικές δραστηριότητες του έργου, προγραμματίζοντας τις επόμενες κινητικότητες στο Αλκανίθ της Ισπανίας και στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, για το έργο eTwinning, για τα προϊόντα του σχεδίου και συμπληρώθηκε το Book of Life. Οι Ελληνες, Ισπανοί και Ρουμάνοι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικούς αγώνες και ψυχαγωγικά παιχνίδια, ενώ οι εκπαιδευτικοί σε εργαστήρια ζαχαροπλαστικής με τοπικές συνταγές.
Συνοδοί της ελληνικής αποστολής ήταν η διευθύντρια, κα Δημητριάδου Βασιλεία, και η δασκάλα, κα Χύτα Μαρία.
Ήταν μια υπέροχη μαθησιακή εμπειρία!