Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 1549

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

4η κινητικότητα Προγράμματος Erasmus "Open Mind Skillful Hands" - Ελλάδα

open5
 
 
 
Το σχολείο μας, την εβδομάδα 26-30 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές/ μαθήτριες από την Πολωνία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Open mind, skillful hands» -«Ανοιχτά μυαλά, επιδέξια χέρια» και στόχος του είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών, μέσα από δραστηριότητες σε όλη τη διάρκειά του, οι οποίες είναι πιο εστιασμένες κατά τη διάρκεια των κινητικοτήτων. Ο τίτλος της κινητικότητας στην Ελλάδα ήταν «Nature drives hands- Water and salt» πώς ο άνθρωπος δηλαδή, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο ζει, χρησιμοποιεί τον φυσικό πλούτο προς όφελός του, διατηρώντας τις ισορροπίες και χωρίς να το διαταράσσει. Ας θυμηθούμε τις πιο σημαντικές στιγμές του προγράμματος:
26/09, Το σχολείο μας υποδέχεται τους εταίρους με έθιμα και χορούς του τόπου μας. Μιας και η συγκεκριμένη μέρα έχει οριστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως μέρα πολυγλωσσίας, δεν υπήρχε καλύτερη περίπτωση από αυτήν ώστε να την γιορτάσουμε. Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, απευθύνουμε χαιρετισμούς και τραγουδάμε στις γλώσσες του προγράμματος στην αυλή. Οι φιλοξενούμενοι μαθητές παρακολουθούν πολυγλωσσικό εργαστήριο.Στη συνέχεια φυτεύουμε από κοινού στην αυλή μας μία ελιά, το σύμβολο της ειρήνης και της φιλίας μας. Ο συντονιστής εκπαίδευσης, κος Ακριτίδης Νίκος, καλωσορίζει και συζητά με τους εκπαιδευτικούς για τα πλεονεκτήματα των προγραμμάτων Erasmus+ και τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους. Ακολουθεί η περιήγηση και η ξενάγηση στις τάξεις και τους χώρους του σχολείου μας. Τα εργαστήρια για την κατασκευή κεριών και κηραλοιφής γίνονται στη φύση και ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια τα παιδιά περνούν ένα πολύ όμορφο απόγευμα με οικογένειες του σχολείου μας απολαμβάνοντας την φιλοξενία και την χαρά με μια υπέροχη εκδρομή-ξενάγηση στην πόλη μας και στον Λευκό Πύργο. Οι δάσκαλοι επισκεφτήκαμε τη διευθύντρια εκπαίδευσης, κα Μπούτσκου Ευαγγελία. Ανταλλάξαμε ιδέες, δώρα και μοιραστήκαμε σκέψεις και όμορφες στιγμές από τα προγράμματα Erasmus . Η μέρα έκλεισε με την επίσκεψη στον Πύργο του ΟΤΕ για καφέ, για μια πανοραμική θέα της πόλης, συζητώντας για την πρόοδο και τα σχέδια του έργου. Το βράδυ, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το δείπνο σύσφιξης των σχέσεων των εταίρων
27/9, Νερό - ο θησαυρός μας!
Επίσκεψη στα λουτρά ΠΟΖΑΡ. Μια ματιά στη γεωθερμική ενέργεια της Ελλάδας και στο πώς η φύση χρησιμοποιείται για να θεραπεύει τους ανθρώπους από τα προβλήματα υγείας.
Επίσκεψη στην Έδεσσα, την πόλη του νερού, με τους υπέροχοι καταρράκτες και τον παλιό νερόμυλο. Παρατηρούμε και ενημερωνόμαστε για το πώς χρησιμοποιείται το νερό για τη λειτουργία μηχανών και την παραγωγή ηλεκτρισμού.
Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις τοπικές γεύσεις της περιοχής. Ενθουσιάστηκαν από τα ελληνικά πιάτα!!!
28/9, Την τρίτη ημέρα κινητικότητας συνεχίζουμε επίσης να παρατηρούμε πώς η φύση οδηγεί τα χέρια και επηρεάζει τις ζωές μας. Επισκεφθήκαμε το Υδροηλεκτρικό φράγμα των Ασωμάτων και τον ΥΗΣ Σφηκιάς για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας. Και φυσικά συνδυάσαμε την επίσκεψή μας στην περιοχή δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους μας να γνωρίσουν την ιστορία μας με την ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) και στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών. Μια μέρα γεμάτη μεγάλες εντυπώσεις και όμορφες φωτογραφίες
29/09, Ώρα για γνωριμία με την Μακεδονίτικη Αρχιτεκτονική! Χρησιμοποιώντας τα οφέλη της ανεστραμμένης τάξης, οι φιλοξενούμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί, είχαν ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο χτίζονταν τα κτίρια στη Μακεδονία μέσα από μια ηλεκτρονική παρουσίαση την οποία είχαν επεξεργαστεί στις χώρες τους πριν τον ερχομό τους στην Ελλάδα. Τώρα, με ένα φύλλο εργασίας και παρατηρώντας τα κτίρια σε μια περιήγηση γύρω από τη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο Sight by Sight, βλέπουν από κοντά και θαυμάζουν την Άνω Πόλη και τα ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Στον περίπατο που ακολουθεί στο ιστορικό κέντρο, αναλύουμε και μελετούμε τα βήματα της ανθρώπινης σκέψης από τον αρχαίο μέχρι τον σημερινό Χρόνο.
Και φυσικά…. "μπουγάτσα" στην ώρα του διαλείμματος.
Το εορταστικό δείπνο, στο οποίο έγινε η ανταλλαγή των δώρων, έγινε στην Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης με θέα τον Λευκό Πύργο. Κυρίως πιάτο… ο μουσακάς!
30/09,Την τελευταία μέρα των δραστηριοτήτων μας πραγματοποιούμε εκπαιδευτική περιήγηση στις Αλυκές του Αγγελοχωρίου. Ενημερωνόμαστε για τον τρόπο λειτουργίας της και τη σημασία της στο οικοσύστημα. Κάνουμε εργαστήριο με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και διασκεδάζουμε με ελληνικές παροιμίες για το νερό και το αλάτι. Γίνεται η απονομή των βεβαιώσεων με φόντο τη θάλασσα του Θερμαϊκού κόλπου. Η επιστροφή πραγματοποιείται με το καραβάκι που συνδέει την Περαία με τη Θεσσαλονίκη. Στο λιμάνι της πόλης μας, με παραδοσιακούς χορούς από τη χώρα που αντιπροσωπεύει η κάθε αποστολή αποχαιρετούμε ο ένας τον άλλον με πολλή συγκίνηση. «Καλή αντάμωση» στην Ισπανία για την 5η κινητικότητα του προγράμματος!
 
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2410
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2367
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2357
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

106873
TodayToday3
YesterdayYesterday93
This_WeekThis_Week86
This_MonthThis_Month1807
All_DaysAll_Days106873

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr