Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 1584

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

4η Κινητικότητα - Πολωνία

2

Η 4η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε σε μορφή «blended” λόγω της πανδημίας. Οι εκπαιδευτικοί των χωρών εταίρων του προγράμματος μετέβησαν στην Πολωνία ενώ η συνεργασία ανάμεσα στους μαθητές των χωρών  πραγματοποιήθηκε εικονικά.

Στο διάστημα από  11-18 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη κατά σειρά κινητικότητα, (η οποία είχε αναβληθεί  λόγω της πανδημίας), στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο εγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο Wisdom and Health the Greatest Wealth”- “Σοφία και Υγεία, ο μεγαλύτερος πλούτος. Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή μαθητών-τριών. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κα. Βασιλείου Λουίζα ΠΕ06 και η κα. Δασκαλάκη Ελευθερία ΠΕ70, με επικεφαλής τη Διευθύντρια κα. Δημητριάδου Βασιλεία, μετέβησαν  στο Bialystok της Πολωνίας, όπου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση  με τις αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων, από τις χώρες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της χώρας υποδοχής της Πολωνίας. 

Οι αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών αντάλλαξαν δώρα, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, αίθουσες, εργαστήρια, γυμναστήρια, τραπεζαρία και παρακολούθησαν τον κύκλο μαθημάτων. Συμμετείχαν σε εργαστήρια μαγειρικής και γνώρισαν αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες προάγουν το ευ ζην. Παρακολούθησαν σεμινάριο Α΄ βοηθειών ΚΑΡΠΑ, με κατάλληλο εξοπλισμό και φορητό απινιδωτή, για την παροχή βοήθειας σε περίπτωση πνιγμού, επιληπτικού επεισοδίου, τραυματισμού και ατυχήματος στο χώρο του σχολείου.

Πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων, καλών πρακτικών και έκαναν αποτίμηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων και παραδοτέων. Συνεργάστηκαν για  τον προγραμματισμό δράσεων και κινητικότητας εκπαιδευτικών-μαθητών μέχρι και τη λήξη του προγράμματος. Δόθηκαν αναμνηστικά ενθύμια-δώρα από την οικοδέσποινα χώρα.Ξεναγήθηκαν στην πόλη αλλά και σε γειτονικούς προορισμούς με στόχο την γνωριμία με την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Την τελευταία μέρα έγινε ξενάγηση όλων των φιλοξενούμενων εκπαιδευτικών στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Βαρσοβίας από ξεναγό, όπου δόθηκαν πληροφορίες για τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της ζωής των κατοίκων καθώς και τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Το Σάββατο 18/09/2021 οι εκπαιδευτικοί αναχώρησαν για τις αντίστοιχες χώρες τους γεμάτοι εμπειρία, φιλία, γνώση, συγκίνηση, ωραίες εικόνες  και όμορφες αναμνήσεις, συστατικά που συνθέτουν τα μοναδικά προγράμματα Erasmus+.

 Στις δραστηριότητες της εξ αποστάσεως κινητικότητας συμμετείχαν 20 μαθητες της Στ ταξης οι οποίοι μαζί με τους μαθητές και μαθήτριες των άλλων χωρών συγκρότησαν 6 ομάδες και  εργάστηκαν πάνω σε τρία θέματα. Ως αποτέλεσμα των εργασιών των παιδιών σχετικά με τα θέματα που έπρεπε να επεξεργαστούν, δημιουργήθηκαν τα εξής:
α) Αφού τα παιδιά εξέφρασαν τα συναισθήματα που ένιωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιούργησαν μία μάσκα με το εργαλείο wordart
β) Σχετικά με την έρευνα για τα προϊόντα διατροφής που βρίσκονται πρώτα στη λίστα κατανάλωσης των παιδιών, δημιουργήθηκε ένας οδηγός με βλαβερά συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται και προτάσεις ευ ζην, με το ψηφιακό εργαλείο canva
g) όσον αφορά τον τρόπο διάθεσης φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, οι μαθητές της συντονίστριας χώρας μας παρουσίασαν μία διαδικτυακή εφαρμογή που χρησιμοποιείται εκεί, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αγοράσουν αδιάθετο φαγητό από εστιατόρια, σε χαμηλές τιμές. Από τους δικούς μας μαθητές δημιουργήθηκε ένας χάρτης που δείχνει τις εκκλησίες της πόλης μας που προσφέρουν συσσίτιο μιας και αντίστοιχη εφαρμογή δεν λειτουργεί στην Ελλάδα.

 

 

 maska

 

 

 

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2428
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2386
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2381
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

107528
TodayToday86
YesterdayYesterday96
This_WeekThis_Week74
This_MonthThis_Month2462
All_DaysAll_Days107528

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr