Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 2195

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

Ταξίδι Erasmus στο Γιοενσού της Φινλανδίας

 
 
filandia
 
 
 
Το Σχολείο μας, με 2 εκπαιδευτικούς και 5 μαθητές/τριες της Ε΄τάξης, συμμετείχε στη Διεθνική Συνάντηση Erasmus ΚΑ122 στο Niitylanden koulou της πόλης Γιοενσού της Φινλανδίας, από 22 έως 26 Απριλίου. Η κινητικότητα που είχε ως τίτλο APPLE (Apply Positive Psychology in Learning Environment), ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Συνεργάστηκαν με ομότιμους, γνώρισαν τη φινλανδική σχολική πραγματικότητα, επικοινώνησαν στην αγγλική γλώσσα, γνώρισαν την κουλτούρα μιας άλλης μακρινής ευρωπαϊκής χώρας και ήρθαν σε επαφή με τους άξονες της θετικής παιδαγωγικής. Περιηγήθηκαν στους χώρους και μέσα από τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια δεξιοτήτων έμαθαν να χρησιμοποιούν εργαλεία, εφάρμοσαν στην πράξη μετρήσεις, υπολογισμούς, ένιωσαν υπεύθυνοι για τις κατασκευές που ανέλαβαν να κάνουν αλλά και ανεξάρτητοι και σίγουροι τονώνοντας την αυτοπεποίθησή τους. Οι μαθητές του Σχολείου μας συνεργάστηκαν με τους Φινλανδούς μαθητές, σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες και συνήθειες, γυμνάστηκαν, έπαιξαν τα ίδια παιχνίδια στην αυλή, χρησιμοποιώντας μια κοινή γλώσσα πέρα από τη μητρική τους. Με τη διαμονή τους στις οικογένειες που τους φιλοξενούσαν, παρατήρησαν τον τρόπο ζωής τους, τις καθημερινές συνήθειες, τη διατροφή, τις δραστηριότητες, τη στάση τους απέναντι στην οικολογία, την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις υποχρεώσεις και τον διαμοιρασμό των καθηκόντων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Συμμετείχαν σε εφαρμογές ψηφιακής τεχνολογίας μαθαίνοντας πληροφορίες για τη χώρα που τους υποδέχθηκε και δημιούργησαν λεξικό καθημερινών εκφράσεων για την ελληνική, φινλανδική και αγγλική γλώσσα. Έπαιξαν με παραδοσιακά μουσικά όργανα της Φινλανδίας και τα σύγκριναν με τα ελληνικά.
Οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Φινλανδίας, να παρατηρήσουν και να εστιάσουν σε πρακτικές θετικής παιδαγωγικής. Επιπλέον να μελετήσουν και να συγκρίνουν ομοιότητες και διαφορές της κουλτούρας της χώρας με τη δική τους.
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2959
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2879
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2876
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

116956
TodayToday9
YesterdayYesterday95
This_WeekThis_Week528
This_MonthThis_Month637
All_DaysAll_Days116956

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr