Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 1928

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

sxoleia gia oloys

Το σχολείο μας συμμετέχει στο έργο "Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία‘" το οποίο για την σχολική χρονιά 2023 - 2024 επεκτείνεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε σχολεία στην ΑΘήνα και στη Θεσσαλονίκη που έχουν στο μαθητικό τους δυναμικό παιδιά με προσφυγική εμπειρία. Tο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland  (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Για περισσότερες πληροφορίες https://schoolsforall.org/

Δεύτερη Ακαδημία του έργου 


 
sxoleio gia olous 1
 
Το Σχολείο μας συμμετείχε με τρεις εκπαιδευτικούς στη δεύτερη Ακαδημία του έργου «Σχολεία για όλους-Συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» μαζί με άλλα 11 Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης. Η διήμερη Ακαδημία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και τη Δευτέρα, 22 και 23 Οκτωβρίου, στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα τριετές χρηματοδοτούμενο ερευνητικό έργο στην Ελλάδα και απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν στο μαθητικό δυναμικό τους παιδιά με προσφυγική εμπειρία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Η διήμερη Ακαδημία περιελάμβανε βιωματικές δραστηριότητες, συζήτηση, παρουσιάσεις και εργασία σε υποομάδες. Τα άτομα που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο «Σχολεία Για Όλους», τους σκοπούς και τις δυνατότητες αξιοποίησής του. Μέσα από διάλογο κατέληξαν στις προκλήσεις και στις εξατομικευμένες ανάγκες των σχολείων τους καθώς και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να λειτουργήσουν για τη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού σχολικού περιβάλλοντος. Τέλος, ήρθαν σε επαφή και εργάστηκαν σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα του Εγχειριδίου «31 Βασικές Δραστηριότητες» ως υπόθεση εργασίας, την οποία και θα υλοποιήσουν μέσα στις σχολικές τους κοινότητες.
Σε συνέχεια του έργου, θα ακολουθήσει 6ωρη δια ζώσης επιμόρφωση στον χώρο του Σχολείου μας από έμπειρο επιμορφωτή του έργου με τη συμμετοχή περισσότερων εκπαιδευτικών αλλά και όσων γονέων το επιθυμούν.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο


sxol gia olous

Σε συνέχεια της συμμετοχής μας στο  Έργο «Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία», πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, ένα  6ωρο επιμορφωτικό σεμινάριο με επιμορφώτριες τις κ. Αλμπανάκη Ξανθή και Μιχάλογλου Θέκλα. Συμμετείχαν 21 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας καθώς και η προσκεκλημένη κ. Τομπάζη Αναστασία, Συντονίστρια της Εκπαίδευσης Προσφύγων. Οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες γνώρισαν τους στόχους και τις δυνατότητες αξιοποίησης του Έργου που  είναι ένα καινοτόμο, εθνικό τριετές πρόγραμμα που επιδιώκει την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Επίσης, χωρισμένοι σε υποομάδες, σχεδίασαν καλές πρακτικές και στρατηγικές που αφορούν τη διδασκαλία και μάθηση, τη συνεργασία με την κοινότητα και την εφαρμογή δεξιοτήτων και στάσεων στην τάξη.

Η επόμενη φάση του προγράμματος είναι η υλοποίηση μιας από τις 31 Βασικές Δραστηριότητες του εγχειριδίου του Έργου και συγκεκριμένα την 22η με τη δημιουργία και μετάφραση επιγραφών/πινακίδων, κανόνων, όπου οι μαθητές θα συνεργαστούν προκειμένου να μάθουν ποιες είναι οι χώρες καταγωγής και οι μητρικές γλώσσες των πολύγλωσσων συμμαθητών τους.

 

Δράσεις 

 Σχέδιο Δράσης

 

 

   

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2724
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2664
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2667
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

112987
TodayToday40
YesterdayYesterday96
This_WeekThis_Week505
This_MonthThis_Month2522
All_DaysAll_Days112987

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr